recept: Kapros-juhtúrós göngyölt hús, Kifőzde
Kapros-juhtúrós göngyölt hús
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet karaj vagy tarja, esetleg pulykamell, csirkemell,
8 vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
zsír, vaj, ételízesítő, magyaros sült fűszerkeverék,
1 kis fej vöröshagyma,
20 dkg füstölt sonka,
12,5 dkg bryndza,
fél csomó kaporlevél,
fél csomó snidling



Zsíron kockára vágott hagymát pirítunk, azon megfonnyasztunk 20 dkg apróra vágott füstölt sonkát.
Ha kész, alaposan megborsozzuk, és elkeverjük az apróra metélt kaporral, snidlinggel és a bryndzával.
A húst kiklopfoljuk, megfűszerezzük, két szélére bevagdalt szalonnát helyezünk úgy, hogy kb. 1 cm szélességben a bevagdalt rész lelógjon a húsról.
Ezután megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, megtűzzük hústűvel (hogy szét ne essen sütéskor), tetejére morzsolt vajdarabkékat teszünk és kivajazott tepsiben pirosra sütjük.
Ha a húsba nem teszünk szalonnát, a tekercseket becsomagolhatjuk hajszálvékonyra szeletelt baconszalonnával, nagyon mutatósra meg tud sülni, mellesleg finom is :-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sült krumpli
 párolt rizs
 kovászos uborka
 savanyú dinnye

Forrás: Saját elképzelés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.30. Utoljára frissítve: 2009.01.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:55:16 - 2.01)
Hozzászólások:

Sancho (2011-09-03 15:29:00):
Házitúrót éppen most készítettem, juhásztól vásárolt sajtból. Csak 15 kiló sikerült...

Megjegyzés a recepthez